Rast svetovej populácie – nová dimenzia globálnej zodpovednosti 21. storočia - Balhar, Vítězslav, Jr
Predpoklady rýchleho rastu svetovej populácie. Charakteristika osobitosti rastu populácie na jednotlivých kontinentoch s osobitným hodnotením negatívnych dôsledkov totalitných režimov na vývoj populácie v 20. storočí. Prognóza novej dimenzie zodpovednosti globálneho sveta k pozitívnym riešeniam ďalšieho rastu svetovej populácie v 21. storočí.