Faktory ovplyvňujúce ceny nehnuteľností na realitnom trhu - Lukačovičová, Zuzana
Súhrn faktorov, ktoré ovplyvňujú realitný trh. Ide o faktory, ktoré môžu znižovať alebo zvyšovať ceny nehnuteľností. Okrem ekonomických, sociálnych či legislatívnych faktorov, majú na výslednú cenu nehnuteľností obrovský vplyv faktory, ktoré sa nazývajú povyšujúce (zdvíhajúce cenu nehnuteľností) a faktory, ktoré sa zvyknú nazývať aj redukujúce (teda faktory, ktoré sú vnímané vo svojom kontexte ako faktory, vďaka ktorým cena nehnuteľnosti klesá).