Transformačné vodcovstvo v startupoch - Ljudvigová, Ivana
Transformačné vodcovstvo je súčasťou "nového vodcovstva", ktoré venuje viac pozornosti charizme a emocionálnym elementom vodcovstva. Ústredným pojmom sa stáva charizma, sila osobnosti vodcu, ktorý dokáže strhnúť ostatných pre svoju víziu. Príspevok opisuje význam transformačného vodcovstva v startupoch a hodnotí daný typ vedenia z pohľadu vhodnosti jeho aplikácie v podmienkach startupov.