Meranie hodnôt prostredníctvom indikátorov. Metodika vytvorená pre stredné školy - Vokounová, Dana, 1962-
Metodika, ktorou je možné merať hodoty vo vzdelávacích inštitúciách - prezentovaná v troch brožúrach súhrnne nazvaných "Value-Based Learning Toolkits", prioritne venovaná stredným školám. Prítomnosť soft faktorov ako sú hodnoty v každodenných činnostiach a/alebo v interakcii so študentmi, pedagógmi alebo verejnosťou.