Vývoj postavenia SR v medzinárodných politických a bezpečnostých vzťahoch v kontexte členstva v medzinárodnýcch organizáciách - Adašková, Daša
Postavenie a pôsobenie SR v medzinárodných politických a bezpečnostných vzťahoch v rámci relevantných medzinárodných organizácií, ktoré slúžia ako nástroj zahraničnej a bezpečnostnej politiky SR. Charakterizovanie malých štátov a ich orientácia zahraničnej a bezpečnostnej politiky v teoretickej rovine.