Extrémizmus stredu - teoretický konštrukt alebo skutočné ohrozenie európskej demokracie? - Dudášová, Marianna
V každej spoločnosti sa nachádza takzvaný extrémistický potenciál, ktorý sa mobilizuje v časoch prenikavých spoločenských zmien. Eurokríza odhalila nedostatky v inštitucionálnej architektúre EÚ a nahlodala dôveru Európanov v politický establišment.