Dobehnú chudobné krajiny úrovňou príjmu bohaté krajiny? - Grešš, Martin, 1978-
Analyzovanie efektu dobehnutia príjmu vysokopríjmových krajín s krajinami stredne a nízkopríjmovými. V prípade vysokopríjmových krajín sa uvažovalo s dvoma skupinami: členské krajiny OECD a vysokopríjmové krajiny podľa definície Svetovej banky. V akom dlhom časovom období sú nízkopríjmové krajiny schopné dosiahnuť úroveň HDP p.c. v parite kúpnej sily v stálych medzinárodných dolároch 2011 vysokopríjmových krajín.