Antarktický zmluvný systém vo vzťahu k medzinárodnému právu životného prostredia - Harakaľová, Dorota, 1989-
V čase uzavretia Zmluvy o Antarktíde sa zmluvné strany sústredili skôr na využívanie antarktických zdrojov, samotná zmluva nekladie dôraz na ochranu životného prostredia. Analýza medzinárodných dohovorov ako súčasti Antarktického zmluvného systému.