Využitie metód multikriteriálnej analýzy pri diagnostike ľudských zdrojov - Neumannová, Anna
Význam diagnostiky ľudských zdrojov v podniku. Indikátory efektívnosti ľudského kapitálu. Uplatnenie diagnostických metód v podniku. Východisková matica multikriteriálnej analýzy. Metóda váženého súčtu poradí. Metóda normovanej premennej. Za efektívne môžeme považovať ľudské zdroje vtedy, ak generujú dostatočné výnosy, aby pokryli svoje náklady a zároveň, ak sú osobné náklady vo vyhovujúcom pomere k celkovým nákladom podniku.