Liberalizácia európskeho trhu so zemným plynom - Romanová, Terézia
Pohľad na sekvenčnú liberalizáciu európskeho energetického trhu nástrojmi, ktoré schválila Európska komisia a ktoré sú obsiahnuté v niekoľkých liberalizačných balíčkoch . Hlavným cieľom je predstavenie vývoja liberalizácie európskeho energetického trhu a transpozícia jednotlivých liberalizačných balíčkov do slovenskej legislatívy s premietnutím dopadov na trh so zemným plynom. Porovnanie modelov tretieho liberalizačného balíčka, vymedzenie najvhodnejšieho modelu pre Slovensko a jeho implementácia s cieľom certifikácie nezávislého prevádzkovateľa prepravnej siete.