Vznik kapitálového trhu únie - Sulejmani, Dagmar, 1975-
Vznik kapitálového trhu únie patrí medzi priority novej Európskej komisie. Hlavným motívom na vytvorenie kapitálového trhu únie je prínos k rastu a zamestnanosti v štátoch Európskej únie a odstránenie vysokej závislosti európskeho podnikateľského prostredia od bankového financovania vo forme úverov a snaha viac zapojiť do investičnej činosti kapitálové trhy.