Zdaňovanie tabakových výrobkov ako nástroj na reguláciu socioekonomického dopadu jeho užívania - Valačai, Peter, 1989-
Zvyšovenie cien tabaku prostredníctvom daní je dostupná metóda, ktorá vedie k znižovaniu jeho užívania a zabraňuje vzniku nových fajčiarov. Zvyšovanie daní môže za určitých okolností viesť k zvýšeniu príjmu do štátnej pokladnice. Ekonomický výsledok pôsobenia škodlivosti tabakových výrobkov a zvyšovanie povedomia u verejnosti.