Môžeme považovať poskytovanie investičných stimulov za nástroj zvyšovania inovačnej aktivity? - Darmo, Ľubomír, 1984-
Investičné stimuly sa stali neoddeliteľnou súčasťou hospodárskej politiky krajín s cieľom podporiť prílev PZI do krajiny. Pri vhodnom systéme poskytovania investičných stimulov môžu krajiny podporiť investície, ktoré zabezpečia jej ekonomický rozvoj. Systém poskytovania investičnej pomoci môžeme ako nástroj na ovplyvňovanie prílevu PZI zaradiť aj medzi nástroje na ovplyvňovanie investičnej aktivity Slovenskej republiky.