Teoretické a praktické problémy realizácie národnej regionálnej politiky v krajinách EÚ po roku 1990 - Tvrdoň, Jozef
Teoretické prístupy vysvetľujúce rozvoj v priestore. Zmeny pohľadu na úlohu priestoru. Konvergencia a divergencia v priestore. Regionálna politika - kľúčové aspekty jej ekonomickej dimenzie. Základné črty súčasnej regionálnej politiky. Národné modely regionálnej politiky. Strategické smerovanie regionálnej politiky. Závery a možné implikácie pre Slovensko.