Potenciál finančnej analýzy využiteľný vo finančnom riadení podniku - Tóthová, Alena, 1968-
Finančná analýza v podniku, nástroje a metódy finančnej analýzy. Členenie finančných ukazovateľov. Vymedzenie skupín ukazovateľov v elementárnych metódach finančnej analýzy. Potenciál finančnej analýzy. Prínos finančnej analýzy pre riadiacu prax. Ekonomická interpretácia finančných výsledkov podniku a ich následné použitie v riadiacej praxi podnikov si vyžadujú komplexné a najmä aktuálne účtovné, daňové a ekonomické znalosti. Finanční manažéri si pri plnení svojich hlavných úloh už nevystačia s praktickými skúsenosťami a dobrou intuíciou. Do popredia sa čím ďalej, tým viac dostáva znalostná ekonomika.