Public perceptions of China in Central Europe - Pleschová, Gabriela
Percepcia Čínskej ľudovej republiky v Strednej Európe. Čína je čoraz aktívnejšia v budovaní svojho imidžu v regióne prostredníctvom širokej palety kultúrnych aktivít pripravených pre rôzne cieľové skupiny. Napriek množstvu týchto aktivít nie sú názory obyvateľov Strednej Európy naklonené Číne. Dôvodom je fakt, že Stredoeurópania nepovažujú rast Číny za prospešný aj pre svoju krajinu.