Environmentálna politika vo verejnej správe - Kollár, Vojtech
Environmentálna politika obce z hľadiska jej kompetencií, ktorú môžme vymedziť ako zodpovednosť za udržateľný rozvoj pri tvorbe programových dokumentov obce. Povinnosti obce konať v súlade s platnými zákonmi pri ochrane životného prostredia.