Teoretické východiská pre posúdenie vplyvu univerzít na rozvoj podnikania - Alexy, Martin, 1976-
Analýza vývoja hlavných smerov vedeckej literatúry a empirického výskumu, ktoré viedli k formovaniu teórie podnikania založenej na znalostiach a následne ku skúmaniu vplyvu univerzít na ekonomický rast.