Autorské honoráre z hľadiska daňových a odvodových povinností v roku 2016 - Rabatinová, Marcela, 1977-
Od 1. 1. 2016 sa mení spôsob zdaňovania príjmov autorov, pričom príjmy podľa zákona č. 185/2015 Z. z. Autorský zákon (nielen príspevky do novín, časopisov, rozhlasu a televízie) sa budú zdaňovať daňou vyberanou zrážkou, bez ohľadu na to, či ide o príjmy z vytvorenia diela a podania umeleckého výkonu (tzv. aktívne autorské príjmy), resp. príjmy z použitia diela a použitia umeleckého výkonu (tzv. pasívne autorské príjmy).