Reštrukturalizácia alebo konkurz: dilema veriteľa - Bystrická, Katarína
Reštrukturalizácia je zákonom presne stanovený proces, ktorého účelom je sanácia, teda ekonomická záchrana dlžníka pred veriteľmi. Proces sanácie umožní dlžníkovi počas reštrukturalizácie pokračovať v podnikateľskej alebo inej ekonomickej činnosti. Podmienky reštrukturalizácie upravuje zákon č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii.