Karty v kvetinovom biznise čoraz viac miešajú reťazce - Legéň, Marek
Väčšina ponuky kvetov na slovenskom trhu pochádza zo zahraničia. Krajiny, odkiaľ pochádzajú kvety na slovenskom trhu. Veľkoobchod Curel ako najväčší hráč na domácom trhu s kvetmi. Obchodné reťazce - likvidátori cien. Dovoz kvetov z Južnej Ameriky ako aj z Afriky. Cena kvetov reaguje na holandskú burzu. Výkyvy trhu.