Boľševici zachránili ruskú civilizáciu - Samsonov, Alexander
Niektoré aktuálne súvislosti Októbrovej revolúcie 1917 v Rusku. Ide o udalosť, ktorá výrazne predurčila vývoj sveta v 20. storočí a čoraz viac sa stáva aj predmetom interdisciplinárneho výskumu aj z pohľadu politickej filozofie a historickej sociológie.