Ubytovanie v súkromí verzus hotely hotelieri volajú po rovnakom metri - Habrmanová, Slávka
Alternatívne typy ubytovania - Airbnb a couchsurfing. Konkurencia hotelom. Bohatá ponuka webovej stránky Airbnb. Služba Airbnb aj na Slovensku. Ako funguje couchsurfing. Deklarácia Asociácie hotelov, reštaurácií a kaviarní v Európe HOTREC, ktorá rieši pravidlá pre udržateľnú a zodpovednú zdieľanú ekonomiku v ubytovacích zariadeniach cestovného ruchu. Zastaviť ilegálny obchod. Otázka legislatívy v cestovnom ruchu.