Yield and risk of developed and emerging stock markets - Gottwald, Radim
Porovanie rizík a výnosov na rozvinutých trhoch, USA, UK a Nemecka s rozvíjajúcimi trhmi Brazílie, Hong Kongu a Austrálie. Porované v v dvoch obdobiach, 2001-2006 a 2007- 2012. Ukazovatele trhov: štandartná odchýlka, variačný koeficient a Shaarpeov pomer.