Flexibilita a flexikurita a ich odraz v právnej úprave pracovného času zamestnanca - Pšenková, Jana
Flexibilita v oblasti pracovnoprávneho vzťahu môže byť aplikovaná v niekoľkých rovinách. Jednou z týchto oblastí je organizácia pracovného času zamestnanca. Do popredia sa dostáva pružný pracovný čas, v rámci ktorého si zamestnanec sám volí začiatok a koniec pracovnej doby podľa vopred stanovených pravidiel. Analýza právnej úpravy pružného pracovného času obsiahnutej v Zákonníku práce a aplikačné dopady tejto organizácie pracovného času v praxi.