Filozofia dejín bez historickej nevyhnutnosti (?) - Hohoš, Ladislav
Predpokladá sa nová ekonomická paradigma spoločnosti udržateľného non-rastu. Vízia novej civilizácie spočíva vo vízii spoločnosti, ktorá bude opakom dominancie industrializácie. Nová civilizácia vo forme spätnej väzby v prírode.