Zákon o odpadoch a obce - Gašparíková, Božena
Nový zákon o odpadoch č. 79/2015 Z.z. ruší doterajší zákon o odpadoch (č. 223/2001 Z.z.) a o obaloch (č. 119/2010 Z.z.). Mnohé zmeny sa dotýkajú obcí. Ruší sa Recyklačný fond a zodpovednosť za triedený zber odpadov z vyhradených výrobkov prechádza priamo na výrobcov, čo prináša pre obce dôležité zmeny pri zabezpečovaní a financovaní triedeného zberu. Programy odpadového hospodárstva obcí.