Ozbrojené konflikty neubudnú - Škvrnda, František
Protirečivý dosah americkej prezidentskej predvolebnej kampane. Blízky východ - hlavný problém svetovej bezpečnosti. Úsilie NATO o zachovanie status quo v euroatlantickom priestore.