Hrozba pre EÚ - Škvrnda, František
Nezáujem a neschopnosť NATO riešiť migračnú vlnu na Balkáne. Kríza eura, na ktorej majú veľký podiel zahraničné banky, medzi inými aj z USA. Vojenské výdavky Grécka a zadlženosť krajiny. Osud Transatlantického obchodného a investičného partnerstva (TTIP) zatiaľ stále neistý. Transtichooceánske partnerstvo (TPP). Otvorené otázky týkajúce sa bezpečnosti, prosperity a rozvoja EÚ.