Analýza využívání termínu Open Educational Ressource na českých vysokých školách v mezinárodním kontextu - Kapitulčinová, Dana
Prehľad o globálnom vývoji v oblasti OER (Open Educational Resources) a použitie termínu OER vo výskume, vzdelávaní, propagačných aktivitách vysokých škôl a vzdelávacích inštitúcií. Definovanie a definície medzinárodných organizácií pojmu OER. Otvorené vzdelávacie zdroje a medzinárodné vzdelávacie trendy v súčasnej dobe.