Posuzování úvěruschopnosti žadatele o spotřebitelský úvěr - Hanzlík, Filip
Zákonný obsah povinnosti posúdenia úveryschopnosti žiadateľa o spotrebiteľský úver, ktorého cieľom je predovšetkým ochrana pred zadlžovaním. Zodpovedné úverovanie, teda posudzovanie úveryschopnosti žiadateľa o spotrebiteľský úver. Paragraf 9 zákona č. 145/2010 Sb., o spotrebiteľskom úvere v znení neskorších predpisov ("ZoSÚ"). Dohľadový benchmarking ČNB č. 1/2014. ("Dohľadový benchmark").