Problematika komunikatívnej kompetencie vo výučbe jazykov - Strelinger, Ján, 1964-
Komunikatívna kompetencia a štyri oblasti vedomostí a zručností: sociolingvistická kompetencia, gramatická kompetencia, diskurzná kompetencia a strategická kompetencia. Komunikatívna zručnosť. Významné postavenie gramatiky v rámci modelu komunikatívnej kompetencie a performancie a to hlavne lexiky.