Evropská integrace hlavním tématem českého oboru mezinárodních vztahů - Braun, Mats
Český výskum európskej integrácie, ktorý bol uskutočňovaný dvomi druhmi akademických inštitúcií. Ištitúcie zaoberajúce sa medzinárodnými vzťahmi a súčasne európskou integráciou. Inštitúcie venujúce sa medzinárodnému aspektu politickej integrácie. Osem českých inštitúcií, ktoré sa v posledom štvrťstoročí významne zaoberali európskou integráciou.