Negatívne aspekty masového turizmu na životné prostredie na Slovensku - Markovičová, Laura
Teoretické východiská vplyvu cestovného ruchu na životné prostredie. Kategorizácia negatívnych vplyvov cestovného ruchu na životné prostredie. Vplyv cestovného ruchu na zložky životného prostredia: voda, reliéf, ovzdušie, biodiverzita. Turistická intenzita.