Procesy menovej integrácie v histórii a ich posolstvo - Gertler, Ľubomíra, 1977-
Delenie menových únií na medzinárodné menové únie a národné menové únie. Charakteristika niektorých menových únií a vysvetlenie ich zlyhania prípadne úspechu. Krajiny Latinskej únie. Škandinávska menová únia. Nemecká colná únia a nemecké zjednotenie. Spojené štáty americké.