Vplyv kurzových rozdielov na finančnú situáciu účtovnej jednotky - Sklenka, Miloš
Metóda ocenenia úbytku cudzej meny v hotovosti, a jej vplyv na výpočet respektíve výšku kurzových rozdielov a na finančnú situáciu účtovnej jednotky. Majetok a záväzky vyjadrené v cudzej mene prepočítava účtovná jednotka na eurá výmenným kurzom určeným a vyhláseným Európskou centrálnou bankou, alebo Národnou bankou Slovenska, metódou FIFO alebo VAP.