Asistent učiteľa a pedagogická realita - Gabarík, Michal
Editorial čísla sa venuje cieľom manažmentu školy v procese edukácie a pomoci pri výchove a vzdelávaní neštandardných žiakov. Nové prvky v pedagogickej praxi, legislatívne a kompetenčné rozdiely medzi asistentom učiteľa a osobným asistentom žiaka so špeciálnymi potrebami. Spätná väzba klientov, učiteľov, ale aj riaditeľov škôl umožňuje identifikovať niekoľko kategórií ťažkostí, s ktorými sa v školách kde majú asistenta učiteľa stretávame.