Uplatňovanie nezdaniteľných častí základu dane v roku 2016 - Rabatinová, Marcela, 1977-
Nezdaniteľné časti základu dane ovplyvňujú výpočet daňovej povinnosti každej fyzickej osoby. Uplatniť si ich môže iba ten daňovník, ktorý v príslušnom zdaňovacom období dosahoval tzv. aktívne príjmy. Keďže sa k 1. júlu 2015 nemenila suma životného minima, výška nezdaniteľnej časti základu dane na daňovníka a tiež nezdaniteľnej časti základu dane na manželku sa, oproti roku 2015, nemení. Ilustračné príklady.