Režim pôd na Slovensku - udržateľnosť a zraniteľnosť - Jurík, Ľuboš
Súčasné globálne problémy pôdy a ich súvislosti. Typy vlhkostného režimu podľa agronomickej klasifikácie vlhkostného režimu pôd. Záznam pôdnej vlhkosti v roku 2014,2015 na Slovensku. Výber odrôd plodín nielen z pohľadu ich potreby živín, ale aj vody. Zásobenie poľnohospodárskej produkcie na Slovensku dostatkom pôdnej vlahy.