Comparative Institutional Development Trends in Selected Countries: Current Varieties of Capitalism - Piovarčiová, Veronika, 1951-
Vývoj reálne fungujúcich ekonomických systémov podľa vybraných inštitucionálnych charakteristík. Kritický pohľad na štáty s rôznymi typmi ekonomických systémov. Zhodnotenie, či sú nevyhnutné pre ekonomický rozvoj zmeny v tendencií približovania sa k liberálnemu modelu inštitucionálnej architektúry.