Rozvoj ľudských zdrojov ako predpoklad uplatnenia spoločensky zodpovedného podnikania - Madleňák, Adam
Pri prijímaní stratégie vplývajúcej na budúce smerovanie podnikateľského subjektu je mimoriadne dôležité zohľadniť udržateľnosť a dlhodobú perspektívu inovatívnych nápadov, ktoré by boli schopné okrem iného prispieť k celospoločenskému rozvoju. Súčasne by tak malo prísť k širšiemu vymedzeniu podnikovej zodpovednosti predovšetkým s ohľadom na dodržiavanie platných morálnych a etických zásad pri výkone činnosti. Práve uvedomenie si vlastnej existencie ako súčasti komplexného systému rôznorodých vzťahov, ktoré sa neviažu len na samotný predmet podnikania, ale dotýkajú sa aj tretích neznámych subjektov, vedie k eliminácii problémov, akými sú diskriminácia, nezamestnanosť, nedostatočná sociálna starostlivosť alebo ochrana životného prostredia. Popis relevantných prvkov koncepcie spoločensky zodpovedného podnikania vo väzbe na problematiku rozvoja ľudských zdrojov.