Analýza obsahu nemeckých odborných textov pomocou myšlienkových a pojmových máp - Kucharová, Jana, 1981-
Príspevok prináša niekoľko príkladov analýzy odborného textu pomocou myšlienkových a pojmových máp, pričom sa zameriava na obsah odborného textu. Redukcia obsahu textu pomocou myšlienkových a pojmových máp. Dôležitú úlohu, najmä pri odborných textoch väčšieho rozsahu tiež zohráva ich jasné členenie na odstavce a podkapitoly, ktoré čitateľovi aj tvorcovi mapy umožňuje lepšiu orientáciu v obsahovom spektre východiskového textu.