Theoretical approaches to internalization of negative externalities - Červeňová, Magdaléna, 1962-
Globalizácia a modernizácia procesov predstavuje pre kvalitu životného prostredia a vplyvy na všetkých ľudí ako i na život budúcich generácií nežiadúce účinky. Problémy týkajúce sa životného prostredia v dôsledku znečistenia z existencie vedľajších účinkov v oblasti výroby a spotreby. Tieto nežiaduce účinky sú pomenované podľa ekonómov ako externé náklady - externality.