Emisné operácie komerčných bánk Slovenskej republiky - Schwarzová, Mária
Emisné operácie komerčných bánk Slovenskej republiky predstavujú cudzie zdroje, ktoré banky využívajú najmä na poskytovanie úverov. Riziká pôsobiace na v ekonomike sa neprejavujú len v emisiách cenných papierov, ale aj v úveroch poskytovaných z týchto cudzích zdrojov. Obdobie ekonomického rastu má priaznivý vplyv na podnikateľské prostredie. Podstatnú úlohu tu majú komerčné banky, ktoré získavajú zdroje nielen z vkladov, ale aj z emisií cenných papierov.