Hrozba menom "GIGO". Možnosti a limity didaktizácie defektných východiskových textov pre účely vzdelávania budúcich prekladateľov - Bittnerová, Zuzana, 1986-
Defektné východiskové texty ako súčasť prekladateľskej praxe. Formálne, logické, pragmatické, jazykové chyby východiskového textu. GIGO (z angl. garbage in, garbage out) - zrkadlový princíp verzus konštruktívny prístup - korektívny princíp. Možnosti a limity didaktizácie defektných východiskových textov.