Rating of Innovation Performance and Competitiveness of the Visegrad Four in Comparison with the EU Member States - Bartalosová, Erika, 1986-
Dôležitosť inovačných aktivít spočíva predovšetkým v rozvoji budúcej konkurencieschopnosti a zlepšení výkonnosti ekonomiky v danej krajine. Prehľad o vývoji inovácií v krajinách Vyšehradskej štvorky (Slovenská republika, Česká republika, Poľsko, Maďarsko) v porovnaní s členskými krajinami Európskej únie (EÚ-28). Meranie inovačnej výkonnosti a konkurencieschopnosti v rámci Európskej únie.