Impact of tax revenues on the state budget balance and public debt in the years 2004 – 2013 – focusing on the - selection - Schultzová, Anna
Efektívny výber daní je dôležitým faktorom pre zníženie, respektíve udržanie deficitu verejných financií pod úroveň 3 percentá HDP a na udržanie verejného dlhu pod 60 percent HDP, ktoré zodpovedajú konvergenčným kritériám pre udržateľnú pozíciu verejných financií. Vzťah salda štátneho rozpočtu, štátneho dlhu a daňových príjmov v Slovenskej republike pre obdobie 2004 - 2013.