Prečo zlyhávajú nezávislé inštitúcie - Lehuta, Michal
Regulačné a kontrolné inštitúcie majú vo vyspelých demokraciách nezastupiteľnú funkciu. Kontrolovať mocných a určovať pravidlá hry v špecifických odvetviach ekonomiky: napríklad v energetike a zdravotníctve. Ich fungovanie má preto na kvalitu vládnutia a podnikateľského prostredia často väčší vplyv ako samotná legislatíva. Nezávislosť a odbornosť úradov má byť silou, ktorá zabezpečuje, aby sa moc zverená politikom nezneužívala v prospech partikulárnych záujmov.