Daňové raje čelia kauzám aj uťahovaniu oprát - Makarová, Xénia
Zhruba šestina bohatstva milionárov odpočíva v offshoroch. Tlaky na odhalenie zahraničných vlastníkov účtov vo švajčiarskych bankách, ale aj na Cypre, či Luxenbursku. Týka sa to aj Slovenska.