Aplikácia IPSAS v účtovnej závierke verejnej správy - Brindzová, Zuzana
Aplikáciou IPSAS sa okrem individuálnej účtovnej závierky jednotlivých účtovných jednotiek verejnej správy začali koncipovať konsolidované účtovné závierky. Vypracovávajú ich ÚJ, ktoré sú zriaďovateľom rozpočtových, príspevkových organizácií alebo majú podiel hlasovacích práv v obchodných spoločnostiach. Prvýkrát sa u nás, t. j. v účtovníctve verejnej správy Slovenskej republiky zostavovali za rok 2009. Ich základným účelom je poskytnúť informácie o konsolidovanom celku ako o jednej ekonomickej jednotke so zámerom ho lepšie riadiť.